Zechsal Magnesium

Magnesium is onontbeerlijk voor meer dan 350 biochemische processen in het lichaam. Daarom wordt (een tekort aan) magnesium in verband gebracht met allerlei verschillende, zeer uiteenlopende klachten. En lijkt het misschien een wondermiddel maar dat is het niet!  Het is gewoon een natuurlijk mineraal dat ons lichaam voor veel dingen nodig heeft (spieren, botopbouw, zenuwgeleiding, hersenfunctie, stofwisseling etc etc.) en waar veel mensen een tekort aan hebben.  Heb ik een magnesiumtekort? Magnesium is de grote regelaar in ons lichaam. Het is betrokken bij honderden processen en draagt onder andere bij aan het ritme van ons hart, de werking van onze spieren en gewrichten, de aanmaak van energie en ons waak/slaap ritme. Net als bijvoorbeeld zuurstof en water moeten we magnesium van ‘buiten’ halen, we krijgen het binnen via ons voedsel.  Voor veel mensen is dat onvoldoende en is suppletie van extra magnesium gewenst. Dit komt door de verarming van de bodem waardoor er steeds minder magnesium in ons voedsel zit.  Maar ook door ons voedingspatroon, leefstijl (roken,alcohol, stress) en medicijngebruik dat kan leiden tot een magnesiumtekort.

Symptomen en/of oorzaken van een magnesiumtekort kunnen zijn:

 • Kramp
 • Restless legs of pijnlijke spieren
 • Lusteloosheid of vermoeidheid
 • Depressiviteit hoofdpijn of migraine
 • Slapeloosheid Hartritmestoornissen
 • Hyperactiviteit en slechte concentratie
 • Stress Ruwe huid met jeuk en schilfers
 • Medicatiegebruik
 • Regelmatig sporten
 • Zwangerschap
 • Overgang

Alle producten zijn 100% natuurlijk en bevatten als werkzame stof zoveel mogelijk zuiver magnesiumchloride uit de Zechstein bron. De Zechsal originals zijn magnesiumolie, de magnesiumgel en de badkristallen. Deze hebben de hoogste concentratie aan magnesium (resp. 31, 30 en 47%) en bestaan voor de rest uit water.  Alleen magnesiumgel bevat nog een klein deel natuurlijk zetmeel als verdikkingsmiddel. De Zechsal functionele cosmetica (body cream, hair & body wash, deodorant en skin balm) zijn samengestelde producten met andere functionele, natuurlijke ingrediënten.Wat is het verschil met pillen? Nog steeds wordt het meest gebruikt gemaakt van magnesium in pilvorm. Op zich is daar niets mis mee, maar bedenk wel dat naar schatting 60 tot 70% van het magnesium niet wordt benut door het lichaam. De maag kan maar een beperkte hoeveelheid verwerken. De rest wordt gelijk afgevoerd via de nieren, vandaar ook vaak gehoorde klachten van dunne ontlasting of diarree bij het gebruik van pillen. Door de opname via de huid omzeil je het maag-darm kanaal. Het is duidelijk dat de transdermale opname snel terrein wint en dat de wetenschappelijke belangstelling hiervoor groeit.

RECHT DOOR ZEE !                                                                                                               

Als Natuurgeneeskundige therapeut heb ik de mogelijkheid gehad om:       

1. het winningsproces van het magnesiumchloride met eigen ogen te bekijken.

2. Laatste stand van zaken over wetenschappelijk onderzoek rond magnesium en onze gezondheid

3. Do’s and don’ts bij gebruik en behandeling met Zechsal

4. Interdisciplinaire uitwisseling over gebruik en effecten. Dus……voel je gezonden fit met ZECHSAL, meer energie, soepele spieren en gewrichten, lekker slapen, heerlijk ontspannen en héérlijk slapen.

Verkoop van ZECHSAL producten in de praktijk, op afspraak!