Ooracupunctuur (=Auriculo)therapie

Oor acupunctuur is een alternatieve geneeswijze met als doel het herstellen van de lichaamsbalans en de gezondheid, door middel van het stimuleren van acupunctuurpunten.

Oor acupunctuur kan pijn en sommige andere klachten verlichten, en kan goed gecombineerd worden in combinatie met andere (massage) behandelingen. Het kan effectief zijn bij mensen waarbij pijnstillers niet geschikt zijn. Daarnaast is oor acupunctuur niet gevaarlijk, en heeft geen tot bijna geen bijwerkingen

In de oorschelp bevinden zich talloze acupunctuurpunten. Bij een Oor acupunctuur behandeling wordt het oor onderzocht met een zeer verfijnde puntzoeker, deze geeft een signaal wanneer “actieve punten” op het oor worden aangetroffen. Op het actieve punt dat in relatie staat met de klacht, wordt een “piepklein” steriel naaldje van chirurgisch staal met pleistertje aangebracht. Deze worden zowel op als rondom de oorschelp aangebracht.
Deze pleister kan langere tijd (dagen tot paar week) in het oor blijven zitten en heeft zo een langdurige werking.

Je kunt met deze knopjes gewoon slapen, douchen , zwemmen en sporten zonder dat de knopjes eruit gaan.

Met welke klachten kan ik terecht?

De aandoeningen waar Ooracupunctuur goed bij kan helpen, zijn nogal uiteenlopend. Ooracupunctuur is wellicht bekend als ondersteuning bij het stoppen met roken of bij het afvallen, maar kan ook zeker ingezet worden bij: pijnklachten van het bewegingsapparaat, stoornissen in de functie van de organen, hormonale klachten, allergieën, slaapstoornissen en psychische klachten. Ook is Ooracupunctuur goed te gebruiken bij acute pijnklachten, spier- en/of hoofdpijn, klachten van rug, nek en schouder.