Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie is een vorm van drukpuntmassage die ervan uitgaat dat alle organen en andere delen van het lichaam een afspiegeling in de voeten hebben. Door de corresponderende reflexpunten in de voeten te stimuleren kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam gebruikt worden om de energie van deze organen, lichaamsdelen en de algemene energie te verbeteren.

Onze organen, spieren, bloedcirculatie, beenderenstelsel, zenuwen, klieren en andere delen van het lichaam zijn verbonden zijn met zones op onze voeten. Door deze zones middels een speciale techniek te stimuleren kan de directe respons in het gerelateerde lichaamsgebied opgewekt worden. Blokkades in de energiedoorstroming kunnen op deze manier worden opgeheven. Door aanraking van de betreffende zones wordt de doorstroming van afvalstoffen en voedingsstoffen in het gerelateerde gebied gestimuleerd zodat klachten worden verlicht of opgeheven.

Effecten van Voetreflexzonetherapie:

• Verlicht gevolgen van stress.
• Versterkt het immuunsysteem.
• Verlicht pijn, fysiek en emotioneel.
• Bevordert de circulatie.
• Verwijdert afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam.
• Bevordert ontspanning in het lichaam.
• Ondersteunt postoperatief herstel door vermindering van pijn en bevordering van genezing, wanneer geopereerd lichaamsdeel te pijnlijk is.

Kortom, Voetreflexzonetherapie is een natuurlijke en eenvoudige manier om het stimuleren van het zelf genezend vermogen en het bevorderen van een natuurlijk evenwicht in het lichaam. Bij ziekte of lichamelijke/geestelijke klachten heeft reflexologie een verzorgende, ontspannende en versterkende werking.

Voetreflexzonetherapie is ook een goede ontspannings- methode voor baby’s en kinderen. Baby’s die gevoelig die last hebben van darmkrampen of kinderen met hoofd en/of buikpijn klachten reageren vaak al na één of twee behandelingen.

In Nederland is Voetreflexzonetherapie een erkende natuurgeneeswijze.            Voetreflexzonetherapie komt oorspronkelijk uit China.